Gyakori kérdések

- Mikor kapom meg a rendelésem?

A raktáron lévő termékeket igyekszünk a leghamarabb, maximum 2 munkanapon belül átadni a futárszolgálatnak. Átadás után a futárszolgálat a következő munkanapon kiszállítja a csomagot a megadott címre. Mivel nagyon sok termékünk van (rengeteg méret, rengeteg színvariáció), elképzelhető, hogy valamelyik rendelt termékből nincs raktáron. Ebben az esetben termékenként változó, hogy mikor, de legkésőbb 13 munkanapon belül.

- Sürgősen kéne a rendelésem, mit tudunk tenni?

Célszerű a rendelés leadása előtt telefonon (+36203271626) érdeklődni, hogy van-e a kívánt termékből. Elképzelhető, hogy a választott termék egyik színváltozatából nincs, de másikból tudunk küldeni akár másnapra is.

- Mennyibe kerül a postaköltség?

A postaköltség 20 000ft alatti rendelés esetén Magyarországon belül 1490ft, 20 000ft-tól pedig ingyenes. Románia és Szlovákia területére minden esetben 3290ft.

- Mi lesz, ha nem leszek otthon, amikor a futár hozza a csomagot?

A futár háromszor próbálja meg kézbesíteni a csomagot, mielőtt visszaküldené hozzánk. A kiszállítás napján reggel kapni fogsz egy SMS-t, amiben benne lesz a kiszállítás várható időpontja, illetve a futár telefonszáma is. Ha szükséges felhívhatod és egyeztethetsz vele a kézbesítésről.

- Honnan tudom, hogy milyen méretet kell rendelnem?

A pólóink általános méretezésűek, ha az általában hordott méretet választod, nem lesz gond. Minden pólónk leírásában találsz mérettáblázatot, ha az alapján választasz, nagyon könnyen kiválaszthatod a megfelelő méretet.

- Mi lesz, ha mégsem lesz jó a póló mérete?

Természetesen utólagos pólócserére is van lehetőség, de a póló szállítását a vásárlónak kell fizetnie. A legegyszerűbb, ha használod a mérettáblázatot, és biztosra mész :)

- Külföldre is tudok rendelni?

Igen, tudsz Szlovákiába és Romániába is. A szállítási információknál illetve a rendelés leadásánál is látni fogod a megadott országra vonatkozó postaköltséget.

- Nem kaptam emailt a rendelésről, mit tegyek?

Kérlek nézd meg az emailt a „Spam” és a „Promóciók” mappában is a levelezőrendszereden belül, gyakran előfordul, hogy ide kerül a visszaigazoló email.

- Gond van a rendelt termékkel, mit tegyek?

Bár nem szokott ilyen lenni, de ha úgy gondolod, hogy valamelyik termék hibás, vagy csak nem tetszik, mindenképpen hívj minket telefonon. Ha hibás cseréljük, ha nem tetszik visszafizetjük. Nem hagyjuk, hogy csalódott legyél :)

- Minden rendben volt, hol tudom véleményezni a webshopot?

Ha rendelkezel facebook felhasználóval, akkor ide kattintva írhatsz rólunk véleményt.

Webáruház készítés